当前位置: 首页>>通知公告>>讲座预告>>正文

数计院学术报告信息

来源:湖南师范大学新闻网 作者:数计院 发布时间:2017年01月06日 10:33 点击:

1

报告题目:Multiple Graphs Clustering

报告人:吴国宝(Ng Michael)教授

报告时间:2017年1月9日(星期一)上午9:30—10:30

报告地点:数计院307报告室

Abstract:In this talk, we discuss some recent results of multiple graphsclustering and the related optimization problems.Both theoretical and numericalresults are presented.

主讲人简介:吴国宝(Ng Michael K.),香港浸会大学数学系讲座教授、计算机科学系讲座教授。其研究方向为科学计算、数据挖掘、图像与视觉处理、电子商务、生物信息等。曾在澳大利亚计算机科学实验室任研究员(1995年-1997年),香港大学任助理教授、副教授(1997年-2005年),香港浸会大学讲座教授(2005年-今)。现为香港浸会大学数学影像及视觉中心所长、计算与理论研究研究所副所长、计算数学研究所执行所长,哈尔滨理工大学、华南师范大学兼职教授,香港大学荣誉教授。曾任香港数学学会秘书长、香港数学学会出版社秘书长、美国工业与应用学会东亚区秘书长。

告2

报告题目:Multiplicative Noise Removal via a Learned Dictionary

报告人:黄玉梅教授

报告时间:2017年1月9日(星期一)上午10:30—11:30

报告地点:数计院307报告室

Abstract:Most existing methods of multiplicative noise removal are based on themaximum a posteriori formulation and the logarithmic transformation ofmultiplicative denoising problems into additive denoising problems. Sparserepresentations of images have shown to be efficient approaches for imagerecovery. In this talk, something willbe presented to learn a dictionary from the logarithmic transformed image, andthen to use it in a variational model built for noise removal. Extensiveexperimental results demonstrate that the proposed algorithm outperformsstate-of-the-art methods.

个人简介:黄玉梅,兰州大学数学与统计学院教授,博士生导师。2008年博士毕业于香港浸会大学。研究方向为图像恢复和数值代数,在图像处理和数值计算国际期刊发表论文20余篇,其中包括SIAM Journal on Imaging Sciences, IEEE transactions on Image Processing和SIAM Journal on Scientific Computing。